[8 Foto] Identiti Penuh! Siapa Sebenar Nurul Ain Syawqah Wardiah JURURAWAT HSA..Yang Yang Sangup MENGADAI NYAWA Menyelamatkan Pesakit Mangsa Kebakaran !:

[8 Foto] Identiti Penuh! Siapa Sebenar Nurul Ain Syawqah Wardiah JURURAWAT HSA..Yang Yang Sangup MENGADAI NYAWA Menyelamatkan Pesakit Mangsa Kebakaran !:mmg x disangka betul nih..??? ��Screenshot_1.png


Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah.jpg
Johor Bahru : Tugas nya tidak boleh dipertikaikan dalam membantu memberi rawatan di tempat nya bertugas ini lah ini Nurul Ain Syawqah Wardiah yang gambar nya kini telah viral dilaman sosial.

Beliau merupakan salahseorang Staff di HSA yang ditimpa malang dalam insiden kebakaran pagi tadi di Wad ICU HSA.
Rata-rata nitizen dimedia sosial medoakan kesihatan jururawat ini yang sanggup megadai nyawa nya demi tugas akhir nya dia juga turut ditimpa musibah.


Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah%2B5.jpg
Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah%2B-%2B7.
Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah%2B1.jpg
Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah%2B2.jpg
Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah%2B6.jpg
Nurul%2BAin%2BSyawqah%2BWardiah%2B4.jpg
Nurul Ain Syawqah Wardiah berasal dari Termeloh Pahang segala indetiti mengenai jururawat ini tidak banyak didedahkan mungkin bagi memberi penghormatan pada mangsa dan keluarga.
Mengikut laporan Harian Metro Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, dalam catatan di Facebook, berkata satu-satunya pesakit yang berjaya diselamatkan dari ICU Hospital Sultanah Aminah (HSA), kini berada dalam keadaan kritikal dan dipindahkan ke Unit Kebakaran, Hospital Sultan Ismail.
"Seramai 10 staf (HSA) terjejas oleh kebakaran itu dengan tiga daripadanya dimasukkan ke ICU di Hospital Sultan Ismail. Tujuh yang lain mengalami kecederaan ringan dan sedang dipantau rapi," katanya.

Kebakaran Hospital Sultanah Aminah: Ini Cerita Jururawat


JOHOR BAHRU: “Saya bergegas ke tingkat dua, sebaik sampai di atas kesemua jururawat sedang bertungkus lumus mengeluarkan kesemua pesakit ke tempat yang selamat. Tanpa berlengah, saya terus membantu rakan sekerja lain.
“Keadaan dalam wad ketika itu agak kelam kabut dengan kaca bertaburan di atas lantai, namun saya terus menyelamatkan pesakit tanpa rasa takut.
“Ini kejadian pertama dialaminya sejak bertugas di hospital berkenaan dan pengalaman menjalani latihan kecemasan dan kebakaran sebelum ini sedikit sebanyak membantu.”
- Jururawat Hospital Sultan Aminah

No comments:

Post a Comment