Pagi semalam saya terjumpa benda ni belakang rumah kat celahan pokok karisaya waktu tu x fikir apa2 dan ambil benda tu

0
COM


 

berass.jpg
Assalamualaikum..

Sy dgn rendah hati mohon pada Allah agar kami sekeluarga sentiasa d lindungi dari makhluk Allah,hasad dengki,irihati,dan segala hal yg x di ingini..

Pagi semalam sy terjumpa benda ni blkg rmh kat celahan pokok kari..sy waktu tu x fikir apa2 dan ambil benda tu..nak buka was2..sy tggu smpi suami alek keja..tp sblm suami alek keja sy dh mta pakcik sblh rmh tlg bukakn..
Mashaallah..pada Allah kami memohon jauhkan kami dari segala perbuatan syirik..

dalam bungkusan tu ada berus dawai,4btg jarum,bbrpa helai rambut,beras&lada hitam di bungkus menggunakan kain barut bayi..

Pada mlm smlm juga suami sy telah berjumpa dgn seorg ustaz yg mahir tentang hal ni..

Dan ustaz tu mengatakan itu adalah santau untuk merosakkn rahim..mungkin krn sifat irihati melihat rezeki ank kembar 2 & 3 yg Allah kurniakn pd kami..dan kemungkinan motifnya agar sy tidak dpt melahirkn zuriat lagi..berus dawai&jarum utk menggaras rahim,beras utk sentiasa ada benda keras yg xmudah hadam dalam rahim agar sentiasa sakit perut,lada hitam utk kecut dan panaskn rahim..

ustaz tu tahu sgt dgn benda tu.ustaz itu meminta kami untuk menghanyutkn benda ni kat laut/sungai dgn benda tu dlm bekas yg bertutup rapat..dan andai dizinknkn Allah ustaz tu akan dtg rmh kami nnt utk memagar dgn air yasin dan sy juga d minta utk minum air bacaan yasin..dlm masa yg sama kami terus meminta pertolongan pd Allah..
Kami tak sangka d arus kemodenan ni masih ada lg terselit perbuatan syirik ni d kalangan kita umat islam..sy memohon pd Allah agar kami sekeluarga sentiasa d lindungi dari segala hasd dengki,irihati,dan d jauhkn dari segala marabahaya…
Semoga apa yg terjd pd kami ni d jauhkn kpd org lain..kami xde musuh mahupun org yg sakit hati pd kami..tp andai ada niat terselindung wallahualam..nauzubillah hi minzalik…minta Allah jauhkn..
Kami akan sentiasa memohon minta pertolongan pd Allah dan selebihnya kami serahkn segalanya pd pencipta..
Aamiin..
Kredit: Sebenarnya saya isteri dia via Kita Semua Milik ALLAH SWT
Sumber: lipanbaraa


Komen Mengejutkan Roberto Carlos Setelah Faiz Subri Menang Fifa Puskas Award

2
COM


Zurich: Kemenangan Mohd Faiz Subri meraih Anugerah Puskas 2016 sudah diduga legenda Brazil Roberto Carlos.
Menurut Carlos, gol dihasilkan pemain Pulau Pinang itu cukup menarik dan mengakui jaringan itu seakan-akan gol ajaibnya menerusi sepakan percuma ketika menentang Perancis dalam aksi persahabatan antarabangsa pada 1997.
“Saya menyaksikan jaringan itu, gol yang cantik. Saya suka cara gol itu dijaringkan.
“Gol itu hampir sama dengan yang pernah saya hasilkan dulu,” katanya yang sempat bertemu dengan Faiz di Zurich kelmarin.
Carlos yang memenangi Piala Dunia 2002 dan juga bintang Real Madrid dikenali sebagai pakar sepakan percuma deras dengan tendangannya boleh mencecah 169 kilometer sejam.

Sumber  : Harian Metro

Terlampau Lumayan! Inilah Ganjaran Yang Diterima Faiz Subri Setelah Menang Fifa Puskas Award

0
COM


YB @Khairykj umum ganjaran RM100k dari @KBSMalaysia & @FAM_Malaysia dgn sumbangan RM50k! Whoaaa tahniah @faizsubri131! 😬👏

Video Lucu Saat Faiz Subri Menang Fifa Puskas Award Sebentar Tadi

1
COM




Tahniah diucapkan kepada Faiz Subri yang telah mengharumkan nama Malaysia di pelusuk dunia



 

Livestreaming Fifa Puskas Award (Faiz Subri)

0
COM



Video Khyril Muhymeen Ayam-Ayamkan Pemain Kedah Semalam

1
COM



Play video dibawah



Inilah TIPS CARA SANGAT MUDAH TANPA KOS MAHAL Untuk MENGHILANGKAN KARANG GIGI Yang Ramai Tak Tahu Dah Nak Dekat Raya Gigi Mau Cantik Maa Share Info Berguna Ini Sebelum Hilang

1
COM





karang.jpg

Untuk menyingkirkan karang gigi, umumnya orang bakal pergi ke doktor, namun sesungguhnya, anda boleh juga melakukan prosedur ini sendiri dirumah.
Namun yang perlu diingat iaitu, cara ini tidak akan menghilangkan karang gigi secepat yang dikerjakan oleh doktor gigi. Untuk menyingkirkan karang yang terkumpul, ada beberapa pilihan rawatan.

Beberapa bahan yang diperlukan iaitu:
1. Hidrogen peroksida
2. Air
3. Serbuk soda kue
4. Garam
5. Antiseptik pencuci mulut
6. Dental pick
7. Berus gigi

Caranya:
Campur satu cawan hidrogen peroksida dengan 1/2 cawan air hangat, lalu kumurlah dengan gabungan itu selama satu minit. Buang, lalu basuh dengan 1/2 cawan air sejuk.
Alat yang paling umum serta berkesan untuk singkirkan karang gigi iaitu baking soda. Campur 1 sudu makan baking soda dengan 1/2 sudu teh garam dalam cawan. Lalu, rendam berus gigi di air hangat serta celupkan dalam gabungan.
Awalilah memberus gigi

Anda memakai gabungan itu. Semua sistem mesti dikerjakan selama 5 minit.
Cuci mulut dengan antiseptik pencuci mulut.
Pakai dental pick untuk bersihkan karang pada gigi. Kerjakan dengan hati-hati, sehingga tak mengikis serta mengakibatkan kerosakan gusi anda.
Untuk mendapatkan gigi putih bak mutiara serta senyum yang indah ikuti panduan dibawah ini:
1. Penggunaan keju.
Makanlah keju Switzerland atau cheddar saat sebelum makan, hal itu bakal menolong meneutralkan asid pencetus karang gigi.
2. Strobery serta tomato.
Tomato serta strobery adalah buah yang mengagumkan untuk melindungi kesihatan mulut, lantaran keduanya kaya vitamin C. Kedua-duanya boleh memutihkan gigi serta melembutkan karang gigi. Cukup gosokkan segera tomato serta strobery ke gigi serta diamkan selama 5 minit. Anda boleh lakukan langkah yang sama, memakai makanan lain yang juga kaya vitamin C, seperti limau nipis, limau, lemon, lada serta betik. Kemudian, cuci mulut anda memakai kombinasi yang diperbuat daripada baking soda serta air hangat.
Berikut panduan untuk melindungi kesihatan mulut:
Anda harus teratur memakai benang gigi.
Bersihkan mulut anda dengan cara alami memakai air liur yang dicetuskan dari makanan pedas yang bakal membuahkan kelenjar ludah.
Untuk mencegah bakteria berkembang biak, gosok gigi memakai kulit oren saat sebelum tidur tanpa dicuci.
Masa memberus gigi, pakai berus gigi yang lembut serta buat pergerakan menegak. Pastikan sentiasa untuk membersihkan bilik pada gusi serta gigi.
Tengok Video Sini:
video%2Bfake.gif



____________________________________________________________
Liability insuranceis an important aspect of an insurance policy as it will help to protect the business from various losses. For example, claims could be made against personal injury or property damage caused by employees, products or services.
Business crime insurance is vital to have some protection in the case of forgery, theft, fraud or robbery. Such criminal activity can have a devastating impact on a business, and such crimes (especially online fraud) have become much more prevalent in the last five years, as the majority of businesses have an online component.
Cargo and transportation features should be included if the business is involved in any type of haulage of goods. This will cover against goods that are lost or damaged during transportation (whether delivering or receiving goods).
Workers compensationinsurance should be a key component of a business insurance policy. This will ensure that the medical needs of the employees are met, should they go through an accident or disease. It will aid them in a quicker return to work where possible, while also protecting the business from potential lawsuits from current or past employees.
When comparing insurance providers and premiums in Denver, look for the reputation and experience of the insurer as well as the speed of payout. It is also important to know the speed at which the claim will be handled, as this could drag the business into financial difficulties.
Comprehensive insurance for your business is vital in the current economic climate to protect the organization and employees. However, each business has very specific needs, and they can vary from one year to the next. For this reason, an annual review of the insurance coverage is highly recommended to fully cover the business assets. In this sense, an insurance agent in Denver is very useful and can save a business money in the long term.
Sumber: malayreport


NAMA AKU RIZAL SBB KERJA DI SARAWAK JARANG SEKALI AKU DAPAT BALIK JUMPA MAK AKU DI ALOR SETAR KEDAH HARI RAYA PUN TAK DAPAT NAK BALIK BULAN LEPAS AKHIRNYA DAPAT CUTI DAN AKU PUN CUBA LA NAK BUAT SURPRISE KAT MAK DAN ADIK2 LAIN BILA SAMPAI RUMAH JE AKU TERKEJUT BILA MAK AKU KATA DIA

1
COM



2.png

1.png

2.png



3.png



4.png

Sumber: jamgetah

Inilah Punca SEBENAR Kenapa Shuib Sepahtu BOTAKKAN Kepala Yang Ramai TAK TAHU !!!

1
COM
 Pelawak dan penyampai radio, Shuib Sepahtu membotakkan kepalanya sempena kedatangan tahun baru 2017. Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 33, dilihat telah berkongsi sebuah video di instagram (IG) miliknya ketika sedang mencukur rambut sehingga botak lincin.
Shuib melakukan perkara itu ketika berada di belakang pentas sebelum melakukan persembahan untuk program Sepahtu Reunion Live yang bersiaran dari Studio Finas, Kompleks Merdeka FINAS.
Menerusi kapsyen yang dimuatnaik oleh Shuib, dia berkata, Kejadian semalam, back stage. Sebab ramai sangat yang suggest untuk botakkan kepala, semalam di #sepahtureunionlive secara langsung saya botakkan kepala saya. Kebetulan dah nak masuk tahun baru, sekalikan dengan azam baru. Azamnya semoga tumbuh rambut baru yg lebih lebat.Amin #barubotak #persuibofhappyness.
Rata-rata peminat menyokong dengan tindakan Shuib dan ada diantara mereka mendoakan agar azamnya untuk mendapatkan rambut yang lebih lebal tercapai.
Sepahtu Reunion Live bersiaran pada setiap hari Jumaat pada pukul 10 malam bermula 18 Disember lalu selama 10 minggu.
Ia ditayangkan secara ekslusif menerusi Astro Warna (saluran 132) dan tayangan serentak di Mustika HD (saluran 134).
Sepahtu Reunion Live merupakan sebuah rancangan Sitkom komedi pertama yang disiarkan secara langsung dengan menampilkan 4 orang pelakon komedi tetap dan diserikan dengan tetamu jemputan menerusi pelbagai topik menarik yang akan dilakonkan selama 1 jam.
Teks Oleh: Rozaimi Zubaidi via AstroGempak

Jangan Terkejut KOLEKSI GAMBAR BIODATA DAN KERETA MEWAH Kapten Azrin Anaz Suami Coco Mix Ternyata Bukan CalangCalang Orangnya

0
COM



1.png

2.png

3.png

4.png

5.png


Dato Azrin Anaz Abdul Shukor atau lebih dikenali dengan Kapten Azrin telah menjadi sebutan dan buah mulut ramai orang ramai setelah beliau bernikah dengan seorang wanita bernama King Coco (Mashaira Ismail).

Kedua pasangan ini dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan dengan mas kahwin berjumlah RM800 berlangsung di Hampshire Place, Ampang.

Bagi yang ingin mengetahui siapakah sebenarnya Kapten Anaz suami Coco Mix? Berikut adalah latar belakang beliau sebelum menjadi kapten.

Azrin Anas merupakan penulis, penceramah, dan pakar motivasi dan kewangan. Berbekalkan dengan segulung ijazah sarjana muda dalam bidang perbankan yang diiktiraf oleh Universiti Teknologi MARA di Arau, Perlis. Beliau juga berjaya meneruskan impiannya untuk bergelar seorang juruterbang.

Dengan kelayakan yang beliau miliki dari Asia Pacific Flight Training (APFT) Kota Bharu, Kelantan, beliau diberikan lesen dan kebenaran untuk menerbangkan pesawat udara komersil ATPL Frozen (Airline Transport Pilot License).

Beliau juga merupakan seorang yang berpengalaman luas dalam sektor perbankan selama lebih kurang 3 tahun sebelum memulakan karier beliau sebagai usahawan dan juga pakar dalam bidang pelaburan.

Bidang keusahawanan adalah bidang yang tidak asing lagi buat beliau sejak di bangku sekolah sehinggalah kini. Telah menjadi asam garam dalam hidupnya apabila beliau juga pernah gagal dalam beberapa perniagaan tetapi sering tidak berputus asa untuk mengejar cita-cita sebagai seorang jutawan.

Pengalaman beliau ini telah dijadikan guru yang paling baik untuk beliau berkongsi dan menjana kewangan dengan lebih efektif bersama orang ramai.

Diantara portfolio perniagaan dan pelaburan beliau termasuklah perniagaan runcit, borong, pelaburan hartanah, saham amanah dan yang menjadi keutamaan beliau sehinggalah kini ialah pelaburan emas.










INSTAGRAM:Dato Azrin Anaz

Sumber asal: eberita.org

PERGHHHH TERLAJAK ROMANTIS JOM TENGOK 15 FOTO HD EKSKLUSIF SEKITAR MAJLIS PERKAHWINAN PENYANYI AINAN TASNEEM DAN JURUTERA KACAK YANG BERLANGSUNG SEMALAM LIHAT FOTO NO2 DAN 6 DAN 13 TU PALING SWEET MENUSUK KALBU DAN MERUNTUN JIWA SEKALI

0
COM

ainan.png
Ainan Tasneem Redzuan sah bergelar sebagai isteri kepada Mohamad Ariffudin Mohammad Swaimi yang merupakan seorang jurutera dengan hanya sekali lafaz pada pukul 5.55 petang Jumaat, semalam.
Pada majlis tersebut Ainan, 25, menerima mas kahwin sebanyak RM300 serta lima dulang hantaran dan dibalas dengan tujuh hantaran kepada pihak lelaki. Bagaimanapun pasangan tersebut merahsiakan jumlah wang hantaran.
Ainan selamat dinikahkan oleh jurunikah Adib Mahyuz, yang berwalikan bapanya, Dr. Ridzuan Mohd. Sagir dalam sebuah majlis tertutup yang diadakan di Masjid Sultan Salahuddin Abd. Aziz Shah , Shah Alam, Selangor. -sumber MyNewsHub | gambar IG Ainan Tasneem
15801915_1183354325105158_32064572226577
15801987_1201681993279910_16339456698215
15802276_1870905249821691_33561537336196
15802427_1376804875704846_68368025703971
15802535_935550599915856_703728181688926
15802711_736326176535248_371483983562670
15802877_252809668473360_799392000464912
15803457_874192619389356_669727146534082
15875793_1801786183419200_78933627385067
15875804_1851826008430633_88324909759610
15875967_1927371767546431_13651351429175
15876235_1199899000059505_71399287693047
15876498_268981233520738_468430184654464
15876757_204801059924376_366025166458296
Sumber asal: izyan.com
Sumber: ohwhuuut

Mak Abah Minta Hantaran Rm20k. Puncanya Buat Suami TERKEJUT Di Hari Nikah !!!

1
COM



1-9
1-9
Mak Abah Minta Hantaran Rm20k. Puncanya Buat Suami TERKEJUT Di Hari Nikah !!! | Aku Fatin. Berusia 27 tahun, berkelulusan master, bekerja di selatan dan telah berkahwin dengan hantaran 20k, barang kemas sepersalinan beserta mas kahwin 3k. Sabar…jangan judge apa2 dulu.
Aku asal dari utara. Yang orang dok kata “perempuan utara ni mahal2..yes aku sangat terkejut bila mak abah aku kata duit kahwin aku 20k (17k+3k). So bermulalah episode ak direject oleh ramai lelaki yang ingin jadikan aku suri hati. Name it… dari kerja pejabat tanah.. offshore.. cikgu.. semua tarik diri bila dengar jumlah duit kawin.
Bila dah cinta sesangat, ak siap pujuk mak abah,kurangkan duit hantaran. Jawapan dorang
“kalau kahwin pun nak minta kurang,macam mana nak bela anak mak”
“nak dapat sesuatu kena la usaha”
“senang dapat senang kena buang”
Sampaikan ada sorang mamat tu pernah kata..ermm baik sy beli kereta kalau hantaran dah mcm tu.
Hadehh…
Umur 25,akhirnya berjumpa seorang mekanik berkelulusan SPM yang juga mempunyai niat yang murni untuk jadikan aku suri hati dia. Dengar je 20k,dia diam dan cakap akan cuba kumpul duit.
Wahh ni lelaki pertama yang sanggup sahut syarat makabah aku. So malam tu jugak aku call tanya dan minta restu.
”adik boleh terima dia,mak setuju tak?..dia kerja mekanik je..”
Alhamdulillah mak aku setuju. Mula-mula takut jugak,sebab abg ipar 1st kije offshore kat Vietnam,2nd lecturer ,3rd PTD. Yang bakal suami aku mekanik cabuk je.
Si dia masa tu gaji dalam 1k je tanpa kwsp,ada motor ex5 je.. Aku pulak 3k masa tu. So aku tersangat2 tak sangka yang mak aku approve si dia sebagai menantu. Bila dah dapat restu,bermulalah episode kami buat persediaan untuk masa depan.
Apa kami buat?
Ak punya part sediakan barang rumah siap2. Dari sekecil2 benda hingalah sebesar2 benda..tv,sofa,dining table,microwave,oven,washing machine..boleh kata rumah aku tu dah lengkap la. Semua tu ak beli sikit2 masa belum kawin. Rumah tu memang aku yang beli. Tak de sewa2.
Dia? Dia kumpul duit..memang ikat perut habis. Makan bercatu, kadang2 apa yang aku masak..aku bekalkan untuk dia. Sampaikan makcik-makcik.kawan-kawan dia pernah kata
“apsal mahal sngat..ada emas ke kat dia punya *** tu?”
“kita ni pipit dia tu enggang,mana nak sama..cari la perempuan lain,yang muda..yang hantaran murah2..muda2 ni senang nak beranak”
“takpayah la kawin dengan orang jauh,kawin yang sama negeri,tak de la kena bayar mahal2”
“hantaran ko ni include GST sekali ke smpai mahal mcm tu sekali?”
Siang kerja bengkel. Malam part time jual burger+baiki kereta sesapa yang rosak tengah2 malam.
Aku memang tak bantu lansung dia kumpul duit. Dia amik masa 24 bulan untuk kumpul duit kahwin. Tempoh 2 tahun tu, nak jumpa/gayut tepon dengan si dia memang susah. Padahal kami tinggal di taman yang sama. Cuma lain2 fasa je. Rumah sewa dia kat fasa lama,rumah aku fasa baru.
Ni ada sikit pesanan untuk kaum hawa. Masa lelaki tengah kumpul duit,kita yang perempuan ni jangan la buat perangai,merajuk,paksa2 nak jumpa,nak hadiah,nak romantik macam drama kul 7 tu and so on. Kena faham,diaorang menggunakan 200% kudrat yang ada semata2 nak halalkan hubungan dengan kita. Perempuan masa ni kena betul2 sabar,jangan bayangkan yang bukan-bukan,jangan pikir dia tak contact sebab ada perempuan lain ke apa.
Awal tahun 2016,dia datang merisik. Raya haji kami kawin.
Jenis makayah aku,total duit hantaran hanya akan diambil pada hari akad nikah. So apa2 persiapan awal utk majlis pihak perempuan memang kena dahulukan duit pihak perempuan dulu la.
Dah habis majlis, makabah cuma ambil 2k sahaja dari amount sebenar. Aku pun pelik. Rupa2nya selebihnya tu diaorang pulangkan semula pada suami suruh guna untuk buat modal bukak bengkel sendiri.
“behind every successful man there is a woman”
Alhamdulillah dengan duit hantaran+loan PUNB, sekarang suami dah bekerja sendiri, hire pulak 2 pekerja lagi. Ada plan jugak nak bukak pusat servis sendiri. Kami berdua memang terkejut sangat. mak mertua cakap dengan aku, dia tak sangka anak dia yang mcm tak de masa depan tu boleh jadi tauke..aku gelak2 je..kalau nak kenangkan tempoh 2 tahun si dia usaha kumpul duit tu..allahu tak sanggup nak kenang.
Tak semua makabah kejam. Ak dulu2 pun pikir makabah nak jual aku ke apa mintak smpai 20k. Rupa2nya permintaan diaorang tu bersebab.
Untuk korang yang rasa marah sebab makabah minta hantaran tinggi2 tu. Aku doakan supaya makabah korang ada plan special untuk korang. Insya’allah dipermudahkan urusan perkahwinan semua orang. Fatin via KREDIT IIUM.

Sumber:1citemalaya

Lelaki Ini Ceritakan Pengalaman Berjumpa Jep Sepahtu Dan Sari Yanti Di Panggung Wayang

0
COM


3 bulan lepas aku g tgk movie kat ou..kebetulan jep pun ada..tegur dia.alhamdulilah dia peramah dan tk sombong.rupenya sebelah dia sari yanti.tak cam sebab sari pakai sweater ada hood.bini aku yg perasan.tgk video ni baru aku tau couple rupenya korg.semoga jodoh korg jd..



Beberapa hari lalu, selepas pelawak Jep Sepahtu memuat naik fotonya bersama pelakon Sari Yanti di laman sosial Instagram (IG), ramai peminat mula berteka-teki tentang hubungan mereka.

Foto tersebut dimuatnaik Jep sehari selepas sambutan ulang tahun kelahiran pelakon jelita tersebut di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Rata-rata pengikut Jep yang meninggalkan komen pada tersebut, merestui sekiranya pasangan ini bercinta.

Ada juga yang meneka Jep telah bertemu bidadari hidupnya menerusi kapsyen yang ditulis Jep; “Benarlah bidadari itu wujud...Happy birthday @sariyanti...Semoga yang baik2 saja buat kamu.”

Lebih manis lagi apabila Sari Yanti turut membalas ucapan Jep itu dengan mengucapkan terima kasih di ruangan komen.

Menguatkan lagi dakwaan bahawa bibit-bibit cinta sedang berputik di antara mereka apabila Sari Yanti memuat naik videonya sedang memanah pada 30 Oktober lepas dan kapsyennya berbunyi; Agak agak hati siapa la yang kakak panah tu? Jaga-jaga sebab kalau kakak panah hati awak kakak simpan baik baik dalam hati kakak... nanti kakak tak pulang balik dah..ahahahahhahaha....Selamat petang :) - minum apa tu? Kakak minum teh O."

Sementara itu Jep pula telah membalas video tersebut dengan sebuah entri pada keesokan harinya (31 Oktober) ,yang menunjukkan tiga anak panah yang dilepaskan Sari Yanti telah menembusi hatinya.

Jika benar Jep dan Sari Yanti sedang bercinta, makan hatilah para jejaka dan gadis di luar sana ya!

Apa-apa pun kita doakan kebahagian mereka agar hubungan yang dibina kekal hingga ke jinjang pelamin. 
 

Pelik Pekerja Kedai Makan Keluar Masuk Tandas Bawa Periuk NasiWanita Ini Siasat Rupanya Ini Yang Mereka Buat

0
COM

Sudah menjadi adat peniaga mesti mahukan barang jualan laris dan mendapat keuntungan berganda. Oleh itu ramai yang menggunakan pelaris perniagaan sebagai salah satu strategi untuk melariskan barang jualan, atau menarik ramai pelanggan.

                                                     ( Gambar Hiasan)

Namun ada juga sesetengah peniaga yang menggunakan kaedah yang dilarang syarak untuk melariskan perniagaan mereka. Seperti perkongsian kali ini yang berkongsi pengetahuan mengenai pelaris berdasarkan pengalamannya.

Penyediaan makanan kotor faktor pakai pelaris

Buka pintu tandas ambil nasi

Hari ni acik nak berkongsi info pasal pelaris. Seriau pulak bila baca info yang sis ni kongsikan. Tiba-tiba teringat sesuatu. Jeng jeng jeng. Kisah entah tahun bila, dah tak ingat sebab dah tak pergi kedai tu lagi?
Ada 1 kedai nasi lemak femes. Orang selalu beratur panjang. 2 3 kali dah rasa nasi lemak dia. Pada acik biasa je, mahal je yang lebih. Tapi Encik Hensem suka. Satu malam dia ajak makan nasi lemak tu, acik ikutkan je.
Sampai sana, Encik Hensem beratur. Acik duduk kat meja layan anak-anak. Sambil tengok orang beratur. Tiba-tiba dengar sorang pekerja dia jerit nasi habis. Ambik nasi lebih kurang macam tu lah ayat dia.
Part ni penting. Sampai mati acik takkan lupa. Ada sorang pekerja lelaki ke belakang. Buka pintu TANDAS dan ambil 1 periuk nasi. Dalam tu ada banyak lagi periuk lain bersusun bertingkat-tingkat. Acik suspek nasi.
Tandas tu tandas jenis cangkung. Memang jelas nampak mangkuk jamban tu. Periuk dalam tandas tu semua bertutup kemas tapi apa motif simpan nasi dalam tandas? Kot ye pun tandas tu dah tak guna. Tapi tandas. Tempat kotor.
Bila nampak je kejadian tu, acik angkut anak-anak pergi kat Encik Hensem nak cancel. Malangnya dia tengah nak bayar. Makanan dah berbungkus. Memang plan nak bungkus, ada anak kecik, makan kat rumah paling selesa.
Malam tu acik tak cerita lagi kat dia. Esok lusa baru cerita. Sejak tu memang dah tak jejak kaki ke sana. Kalau lalu tengok orang ramai beratur, kesiannya rasa. Sambil menulis ni pun rasa kembang tekak tak boleh nak cerita. Geli-geleman rasa.
Terima kasih kepada sis ni sudi berkongsi info menarik. Semoga bermanfaat.
Sumber :Nurul Kasmadillawati Zakaria
P.S. 1 Murid Kanan Bruce Lee Akhirnya Dedah Cerita Sebenar Dato Meor Tumpaskan Bruce Lee !!!
P.S. 2 3 Pulau Ini Muncul Semula Setelah Hilang 10 Tahun Semasa Tsunami 2004, Lihat Apa Yang Ditemui Di Pulau Itu Pasti MEMERANJATKAN !!!
P.S. 3 Ini Tips Paling Mudah Check Harga Flight Murah, Confirm Senang Nak Rancang Holiday !!!
P.S. 4 Selfie Ini Nampak Biasa Bila Sekali Pandang. Tunggu Sehingga Anda Lihat Kali Kedua !!!
P.S. 5 Ayah Orang Kaya No.1 Malaysia, Tapi Pekerjaan Anaknya Bakal Buat Anda TERKEJUT !!!
The post Pelik Pekerja Kedai Makan Keluar Masuk Tandas Bawa Periuk Nasi..Wanita Ini Siasat, Rupanya Ini Yang Mereka Buat !!! appeared first on BISKUTMANIS.

Sumber: 1citemalaya
–> Klik jika rasa post ini patut dibuang
Artikel ini hanyalah perkongsian dari pelbagai website dan blog. Sekiranya perkongsian artikel yang dilaporkan disalahertikan kami tidak akan bertanggungjawab. Terima Kasih



Like this Article? Share it!

Inilah Posisi Tidur Perempuan Yang Menunjukkan KEPERIBADIAN Anda Posisi Tidur No4 Paling Ramai Perempuan Buat Tahukah Anda KEPERIBADIAN Posisi No4 Itulah Yang Paling Digilai Ramai Lelaki Jom Baca Selanjutnya

1
COM


posisi%2Btidur.png
1.Soldier posisi:
Wanita yg tergeletak di belakang disiplin dan memiliki diri #yg tinggi diperkirakan. Mereka kuat tetapi jg dilindungi ketika saatnya utk mengungkapkan perasaan mereka.
Posisi 2.Fetal:
Posisi tidur ini cukup populer dan itu berarti bahwa Anda #adalah tipe wanita yg membutuhkan kasih dari orang lain. Pada kesan pertama Anda melihat sulit tetapi dlm Anda sensitif dan romantis.
3.Sleeping di perut Anda:
Posisi tidur ini sangat tdk populer tetapi itu berarti bahwa #Anda keras kepala dan selalu membuat keputusan tanpa berkonsultasi dgn orang lain.
4.Sleeping di sisi:
Berarti Anda berpikiran terbuka dan Anda menikmati setiap hari #dlm hidup Anda. Apakah menyenangkan dgn Anda sebagian besar teman-teman Anda menikmati perusahaan Anda.
Kpn waktu untuk membuat keputusan Anda selalu mengambil waktu #Anda ini membantu Anda untuk menjadi tertentu pd apa yg Anda lakukan.
semoga bermanfaat ya, silahkan share…
Sumber: iburendang